Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Nacrta prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o lokalnim porezima Općine Podgora.

Dokument za savjetovanje moguće je pogledati ovdje 

Tema savjetovanja je: Donošenje Nacrta prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o lokalnim porezima Općine Podgora.

Opis savjetovanja: Zakonom o izmjenama Zakona o lokalnim porezima (“Narodne novine” broj 101/17), ukinute su pored ostalog odredbe Zakona o lokalnim porezima („Narodne novine“ broj 115/16) koje su se odnosile na uvođenje poreza na nekretnine, kao i odredbe prema kojima su s danom 1. siječnja 2018. godine  trebale prestati važiti odredbe o porezu na kuće za odmor. Budući da je navedenom izmjenom Zakona propisano, pored ostalog, da su jedinice lokalne samouprave, koje su prethodno temeljem Zakona o lokalnim porezima („Narodne novine“ broj 115/16) donijele nove odluke o porezima, dužne te svoje odluke uskladiti sa Zakonom o izmjenama Zakona o lokalnim porezima (“Narodne novine” broj 101/17) do 15. prosinca 2017. godine, ovim se Prijedlogom Odluke usklađuje s navedenim zakonskim izmjenama.

Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u donošenju Nacrta prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o lokalnim porezima Općine Podgora, upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.

Savjetovanje je otvoreno do: 05.12.2017.

Obrazloženje kraće provedbe savjetovanja: Javno savjetovanje traje kraće zbog utvrđenog roka za usklađivanja Nacrta prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o lokalnim porezima Općine Podgora  sa Zakonom o izmjenama Zakona o lokalnim porezima koje treba biti usklađeno do 15. prosinca 2017. godine.


Napomena: Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.Status:
0 komentara


Komentari:


Savjetovanje je završeno

* trajanje ovog savjetovanja: 28.11.2017. - 5.12.2017.

Trajanje

28.11.2017. - 5.12.2017.