Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Odluke o visini paušalnog poreza na dohodak po krevetu odnosno posmještajnoj jedinici u kampu I.

Dokument za savjetovanje moguće pogledati ovdje.

Tema savjetovanja je: Donošenje Odluke o visini paušalnog poreza na dohodak po krevetu odnosno posmještajnoj jedinici u kampu I..

Opis savjetovanja: Ovom se Odlukom utvrđuje visina paušalnog Poreza na dohodak po krevetu odnosno smještajnoj jedinici u kampu za fizički osobu – građanina kojoj je na temelju odobrenja nadležnog  ureda  odobreno  pružanje usluga  građana u domaćinstvu u skladu s odredbama zakona kojima se uređuje ugostiteljska djelatnost, a nije obveznik poreza na dodanu vrijednost prema zakonu kojim se uređuje porez na dodanu vrijednost i dohodak ne utvrđuje prema člancima 30. - 35. Zakona o porezu na dohodak odnosno na temelju poslovnih knjiga, pod uvjetom:

1. da iznajmljuje putnicima i turistima stanove, sobe i postelje, kojih je vlasnik, najviše do 20 postelja odnosno kreveta, i/ili

2. da organizira kamp na svojem zemljištu najviše do 10 smještajnih jedinica, odnosno do 30 gostiju istodobno.

Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u Odluke o visini paušalnog poreza na dohodak po krevetu odnosno posmještajnoj jedinici u kampu I., upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.

Savjetovanje je otvoreno do: 29.01.2019.

Obrazloženje kraće provedbe savjetovanja: Obrazloženje kraće provedbe savjetovanja: Predloženi dokument potrebno je što prije donijeti kako bi se isti mogao što prije početi primjenjivati.


Napomena: Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.
Status:
0 komentara


Komentari:


Savjetovanje je završeno

* trajanje ovog savjetovanja: 7.1.2019. - 29.1.2019.

Savjetovanje u tijeku

Trajanje

7.1.2019. - 29.1.2019.